1008_RESTAURANT STORK

Ontwerp van cafe- en vis- RESTAURANT STORK in een oude fabriekshal in Amsterdam Noord.

1104_KLOVENIERSBURGWAL

In dit monumentale  grachtenpand is in de voorruimte van het huis een moderne woon- en loungekeuken gerealiseerd. Het ontwerp voor de keuken en zwevende eettafel bestaat uit een gevouwen en gekromd element van corian. De vloer gaat over in verschillende vloerniveaus en een loungeplek aan het raam en is gemaakt van gerecyclede houten delen. In het midden en achterhuis is een nieuwe lange kast ontworpen die de twee ruimtes aan weerszijde van de patio met elkaar verbindt. 

1003_DE OVERKANT

De herontwikkeling van bedrijventerrein DE OVERKANT; de voormalige STORK fabriek in Amsterdam Noord, tot creatieve bedrijfsruimte, evenementen, ateliers en horeca.

1001_BROUWERSGRACHT

Een verbouwing van een voormalige bedrijfsruimte in een monumentaal pakhuis tot een luxe appartement van 200m2 op de BROUWERSGRACHT in Amsterdam.

1206_INSPIRATION CENTRE

Een bedrijfshal in Haarlem transformeert tot een 'INSPIRATION CENTRE'. Opdrachtgever RHEINZINK (www.rheinzink.nl) wilde in deze ruimte op een orginele manier verschillende mogelijkheden en toepassingen van zink laten zien. Bezoekers krijgen een 'kijkje in de keuken' en worden meegenomen in het productieproces en maatwerkoplossingen en worden geinspireerd door innovaties en duurzame toepassingen. Daarnaast is er ruimte voor workshops, seminars, een cafegedeelte, kantoor- en adviesruimte. SOLUZ voegde in samenwerking met CUBE een centraal element toe in de hal, waarvan de zijwanden ruimte bieden voor presentatiepanelen en levensechte foto's. Het element zelf vormt een trap die tevens deels als tribune wordt ingezet. Lopend op dit volume is in detail een zinken daklandschap te zien, met verschillende toepassingen. Onder het daklandschap is een intieme adviesruimte gerealiseerd. In de toevoeging van dit ene centrale element zijn veel nieuwe functies verenigd en met zijn eigentijdse uitstraling is het de nieuwe 'eyecatcher' in het pand. 

1106_123 MAKELAAR

Deze oude fabrieksruimte is getransformeerd tot het nieuwe kantoor van 123 MAKELAAR. In de dubbelhoge industriele ruimte werden een entresol en een aantal spreekkamers toegevoegd.

1110_ZEKERINGSTRAAT

Studie naar de herontwikkeling van een bestaand kantoorpand aan de ZEKERINGSTRAAT in Amsterdam. Hoe kan een gedateerd jaren 80 kantoorpand weer herontdekt worden en getransformeerd worden naar een kantooromgeving waar nu behoefte aan is? 

1003_CLUSTER 2

Met de herontwikkeling van CLUSTER 2 op bedrijventerrein De Overkant stonden CUBE en SOLUZ voor de uitdaging de gedateerde ruimtes van Stork te transformeren tot creatieve en ambachtelijke kantoor- en bedrijfsruimtes en de bijbehorende gemeeschappelijke voorzieningen. Qua signing en uitstraling is voor een duidelijke taal en kleurstelling gekozen met een contrast tussen ruwe industriele elementen en strakke nieuwe toevoegingen. 

1103_EUROPAKWARTIER

Een verkavelingstudie naar 2 bouwblokken in de uitbreidingswijk EUROPAKWARTIER in Almere-Poort. Wij hebben een aantal uitwerkingsmodellen laten zien waarin de ruimtelijke wensen van de verschillende doelgroepen op verschillende manieren vertaald zijn. >

1012_ZUIDWIJK

Herstructurering van een naoorlogse woonwijk de Velden in Rotterdam ZUIDWIJK door de nieuwbouw van 135 woningen en 2 bedrijfsruimtes.

0420_HS_OOSTERHEEM

Het plan is onderdeel van het nieuwe CENTRUM CAMPUS OOSTERHEEM in Zoetermeer. Er wordt een nieuwe stukje stad toegevoegd waarvan het programma bestaat uit een combinatie van wonen, zorg en dienstverlening, sport en horeca.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten. 

0841_HS_JAFFA

Een stedenbouwkundige verkavelingstudie naar het Rotterdamse JAFFA in de wijk Kralingen. Voor Jaffa, op dit moment technisch en sociaal gezien een zwakke wijk, ligt een nieuwe toekomst te wachten, met een beter en gedifferentieerder woningaanbod, meer voorzieningen en een sterkere focus op zijn bestaande kwaliteiten.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten. 

1002_HS_CLOOSTERWEG

Studie naar een binnenstedelijke kleinschalige herstructurering aan de CLOOSTERWEG in Heemstede.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten.

0420_HS_KINDERDAGVERBLIJF

Ontwerp voor het interieur van het KINDERDAGVERBLIJF in Oosterheem Centrum Campus in Zoetermeer.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten.

0739_HS_RENOVATIE BB

Voorlopig ontwerp voor de RENOVATIE BB van 53 maisonnette woningen aan de Brekelsveld Biezenveld in Rotterdam Zuidwijk.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten.

0219_SBA_MORGENSTOND

Herstructurering in de wijk MORGENSTOND Den Haag, met de nieuwbouw van 119 appartementen en 51 eengezinswoningen.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Steenhuis Bukman architecten.

0832_HS_NOORDERPLASSEN

Prijsvraagontwerp voor een supermarkt met woningen erboven in Almere NOORDERPLASSEN.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten.

0774_HS_EKELHOF

Studie naar de nieuwbouw van een woonzorgcomplex EKELHOF in Eindhoven, met 90 woningen en voorzieningen volgens het Wooninc. Plus concept.

Dit ontwerp is gemaakt in dienst bij Hendriks Schulten architecten.

< HOME

SOLUZ is een jong en ambitieus bureau en we werken aan interessante en leuke projecten. Op deze site zullen wij u continu op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen van de verschillende projecten.

U kunt bij ons terecht voor advies en studies, waarbij we vervolgens de projecten ook graag verder uitdenken, uitwerken en begeleiden tot aan realisatie.

Wij zijn goed in wonen, herontwikkelen en interieur. Verschillende woonconcepten hebben onze aandacht en we doen graag verkavelingstudies of onderzoeken differentiatiemodellen. Onze kernwaardes zijn het inleven in de consument en het inzetten op (sociale) duurzaamheid. Bij herontwikkeling kan gedacht worden aan de herbestemming van bestaande gebouwen, terreinen of binnenstedelijke locaties. Bij deze vaak complexe opgaven halen wij veel voldoening uit de toevoeging van een nieuwe levensfase aan een stukje bestaande ruimte. Onder de interieuropgaven vallen bijvoorbeeld verbouwingen van woonhuizen en appartementen of interieurontwerpen voor horeca of kinderdagverblijven. Ook hier staat de gebruiker centraal zoeken we naar slimme, duurzame en innovatieve oplossingen.

 

1008
1003
1001
1110
1206
1106
1003_C2
1103
1104
1012
0841
420
0420 KDV
1002
0739
0832
0774
CONTACT

 

Keizersgracht 452

1016 GD Amsterdam

T[mobiel] 06.14264243

info@soluz.nl